Mnozí z Vás jste určitě zpozorovali zvyšující se ceny zeleniny v českých supermarketech. Není vůbec zvláštní, když cenovka obyčejné papriky výrazně přesahuje 100 korun za kilogram … o kyselých a nedozrálých cherry rajčatech ani nemluvě. Pěstování domácí zeleniny se v současnosti opravdu vyplatí a to z pohledu úspor, kvality i zisku určité nezávislosti. Jak jsme se rozhodli pomoci? Ponechali jsme březnovou akční cenu za zkušební verzi chytrého skleníku do vyprodání zásob. Vzhledem k problémům s dodavateli je jejich počet ale poměrně omezený.
A co je nového u nás? Po sklizení ředkviček dorazily do našeho skleníku zástupy paprik. Během noci skleník vyhříváme na 10°C pomocí elektrického topení. Nižší teploty by zpomalily jejich růst. Přes den jim udržujeme teplotu okolo 25°C pomocí elektrického otevírání okna a ventilátoru. Při větrání ale klesá vlhkost vzduchu ve skleníku příliš nízko. To dokážeme kompenzovat zvlhčovací hadicí. Myslím, že vypadají spokojeně, nemyslíte? 🤔