Dýňový krém se zázvorem

  • Autor příspěvku
  • Čas na čtení:2 minuty čtení

Venku je občas dost mrazivé počasí, a bacili poletují všude kolem nás, stejně tak, jako sněhové vločky. Je třeba se více věnovat svému zdraví a posilovat imunitu. Skvělý je třeba zázvor, a jestli máte stejně tak jako my zásoby dýně, vyzkoušejte výborný dýňový krém se zázvorem, který zahřeje nejenom vaše tělo. 🙂

Zásoby dýní se v tomto chladném období vyloženě hodí.

Než se pustíte do samotného vaření, připravte si dýni. Rozřízněte ji na polovinu a vnitřní část obsahující semínka vydlabejte lžící. Tato část dýně se nekonzumuje. Poté obě poloviny dýně zbavte slupky, která je po uvaření velmi tvrdá a nepoživatelná. Dýni pokrájejte na menší kousky a opláchněte. 

Na přípravu dýňového krému se zázvorem potřebujete:

1 dýni hokaido 

čerstvý zázvor (zhruba polévkovou lžíci nastrouhaného zázvoru) 

smetanu na vaření 12% 

kari koření 

sůl 

pepř 

Příprava: 

Omyté kousky dýně vložte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byla dýně úplně ponořena. Jemně osolte a opepřete. Vařte, dokud nebude dýně zcela změklá. Během vaření hlídejte stav vody v hrnci a případně ji dolijte. Jakmile je dýně měkká, přidejte k ní zázvor a chvíli povařte. Následně přidejte čajovou lžičku kari koření, a vše důkladně rozmixujte. Přidejte smetanu, dle chuti dosolte a dopepřete a ještě jednou projeďte mixérem. Polévka je hotová. 🙂

Dýňový krém se zázvorem je plný vitamínů posilující imunitu.

Samozřejmostí je, že zázvoru i kari koření přidáte tak, aby polévka lahodila vašemu vytříbenému jazýčku.

Tip:

Polévku můžete podávat s čerstvě upečenou bagetkou. Nazdobit ji zkuste snítkem bylinek, opraženými slunečnicovými semínky nebo nastrouhaným parmazánem.

Dobrou chuť. 🙂