Zapečené noky se špenátem

  • Autor příspěvku
  • Čas na čtení:2 minuty čtení

Počasí je venku velmi proměnlivé, ale i přesto mají mnozí z nás již teď čerstvý špenát vypěstovaný ve svém skleníku. Špenát je velmi bohatý na vitamíny, za zmínku tu rozhodně stojí vitamín A, C nebo K1. Právě třeba vitamín K1 je velmi důležitý pro normální srážení krve a pouhý jeden list špenátu v sobě obsahuje množství vyšší, než je denní potřeba.  Z minerálu obsažených ve špenátu si řekněme třeba o železu nebo vápníku. Pokud si chcete dopřát nějaký dobrý chutný pokrm ze špenátu, pojďte si s námi uvařit zapečené noky s tímto zeleným bohatstvím.

Pouhý jeden list špenátu v sobě obsahuje tolik vitamínu K1, než je naše denní potřeba. 🙂

Na přípravu potřebujete: 

500 g bramborových noků (1 balení) 

450 g čerstvého špenátu  

1 kelímek smetany 33%  

cherry rajčátka (cca 150 g)  

provensálské koření 

oregáno 

sůl 

Příprava: 

Nachystejte si zapékací mísu, do které nasypejte bramborové noky. Na ně položte propláchnuté lístky čerstvého špenátu, zlehka osolte a posypejte provensálským kořením. Cherry rajčátka opláchněte a navrstvěte na špenát. Vše zalijte 33% smetanou a zlehka okořeňte oregánem. Vložte do trouby a pečte zhruba 30 minut

Cherry rajčátka nejsou nutnou součástí pokrmu, noky jsou výborné i bez nich.

Cherry rajčátka dodají zapečeným nokům šťavnatost a svojí chutí vás odnesou do Itálie. 🙂

Tip na závěr: 

Jestliže jste milovníkem sýra s modrou plísní, zkuste ním celou mísu zasypat a nechat ještě na 5 minut zapéct

Bon appétit. 🙂