Počasí je venku velmi proměnlivé, ale i přesto mají mnozí z nás již teď čerstvý špenát vypěstovaný ve svém skleníku. Špenát je velmi bohatý na vitamíny, za zmínku tu rozhodně stojí vitamín A, C nebo K1. Právě třeba vitamín K1 je velmi důležitý pro normální srážení krve a pouhý jeden list špenátu v sobě obsahuje množství vyšší, než je denní potřeba. Z minerálu obsažených ve špenátu si řekněme třeba o železu nebo vápníku. Pokud si chcete dopřát nějaký dobrý chutný pokrm ze špenátu, pojďte si s námi uvařit zapečené noky s tímto zeleným bohatstvím.

Na přípravu potřebujete:
500 g bramborových noků (1 balení)
450 g čerstvého špenátu
1 kelímek smetany 33%
cherry rajčátka (cca 150 g)
provensálské koření
oregáno
sůl
Příprava:
Nachystejte si zapékací mísu, do které nasypejte bramborové noky. Na ně položte propláchnuté lístky čerstvého špenátu, zlehka osolte a posypejte provensálským kořením. Cherry rajčátka opláchněte a navrstvěte na špenát. Vše zalijte 33% smetanou a zlehka okořeňte oregánem. Vložte do trouby a pečte zhruba 30 minut.
Cherry rajčátka nejsou nutnou součástí pokrmu, noky jsou výborné i bez nich.

Tip na závěr:
Jestliže jste milovníkem sýra s modrou plísní, zkuste ním celou mísu zasypat a nechat ještě na 5 minut zapéct.
Bon appétit. 🙂